Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Pastane Usulü Kazandibi

Pastanelerde yediğiniz o her yeri nefis şekilde kızarmış, kıvamı yumuşacık kazandibi tariflerinin yapımının sırlarını veriyoruz. O kazandibi tariflerinin sırlarının başında içerisinde pirinç unu kullanmak geçiyor. Klasik bir sütlü tatlıya göre içerisinde biraz daha fazla şeker bulunduruyor. Alt kısmının eşit şekilde yanması için de tereyağı ve pudra şekerinin eşit bir biçimde yayılması şart! Karşınızda şu zamana kadar yediğiniz en güzel kazandibi tarifinin tahtını sallayacak nefis mi nefis pastane usulü kazandibi tarifi!

Aman diyelim siz onu tam soğutmadan kesmeyin, servis etmeye çalışmayın. Kazandibinin her yerinin eşit miktarda yanması için de sürekli çevirmeye özen gösterin. ''Pastaneden mi aldın?'' sorusunu duyucağınız, sütlü tatlı tariflerinin en güzeli pastane usulü kazandibi tarifine buyur edelim sizi.

Pastane Usulü Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
  • 4,5 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Paket Vanilya
  • 2 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
  • 5 Yemek Kaşığı Nişasta
  • Yakmak için:
  • 3 Yemek Kaşığı Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
Pastane Usulü Kazandibi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Vanilya hariç kazandibinin tüm malzemelerini bir tencerenin içerisine aktarın. Ocağın altını açmadan tüm malzemeleri güzelce çırparak karıştırın.
  2. Ocağınızın altını orta ateşte açın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alan kazandibinizi ocaktan alın.
  3. Isıya dayanıklı bir kabının tabanını tereyağı yardımıyla eşit miktarda düz bir tabaka olacak şekilde yağlayın. Üzerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekerini eleyerek yayın. Her yere eşit şekilde dağılmasına özen gösterin.
  4. Hafif ılınmış kazandibi harcınızı tepsinize yayın. Orta ateşin üzerine alın. Biz bez yardımıyla kabınızı belli aralıklarla çevirerek altının yanmasını sağlayın. Her yerini dilediğiniz düzeyde yaktıktan sonra ocaktan alın.
  5. İçi soğuk su dolu olan bir tepsinin içerisine kazandibinizi oturtun ve ılınmasını bekleyin. Ilıyan kazandibinizi buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra buzdolabından çıkarın.
  6. Dilimleyerek çıkarın ve servis edin, afiyetler olsun.
Kesik Kavurması

Kesik Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Minik Tuzlu Kurabiye

Minik Tuzlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında Bal Kabağı Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Acılı Makarna

Acılı Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kahvaltılık Patates Keki

Kahvaltılık Patates Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce