Pastane Tadında Yalancı Tavuk Göğsü
Haftaya tatlı başlıyoruz. Az malzemeli bir o kadar da lezzetli kaşık kaşık yediren dondurma tadında bir tatlı olan yalancı tavuk göğsü hazırlıyoruz. Evdeki malzemelerle pratik bir şekilde yapılıyor.
Bu gönderiyi Instagram'da gör
Ayşegül Karaman (@cikolatakalpler)'in paylaştığı bir gönderi
Pastane Tadında Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre Süt
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Veya Margarin
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Paket Vanilin
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın (arzuya Göre)
Pastane Tadında Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını uygun bir tencerede eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana dek kavurun. Soğuk sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
- Kıvam almaya başladığında şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Vanilini ekleyip karıştırıp kapatın.
- Ocaktan alıp 2-3 dakika blenderdan geçirin. İçerisinde pütürler kalırsa endişe etmeyin. Bu aşamada pürüzsüz, güzel bir kıvam elde ediyoruz. Püf noktası burada.
- Küçük boy bir borcamı ( dikdörtgen, kare, yuvarlak vs) suyla çalkalayın ve muhallebiyi borcama aktarın. Bu şekilde servis yaparken borcama yapışmayacaktır.
- Ilıdığı zaman üzerini kapatıp en az 3-4 saat buzdolabında soğutun. Sonrasında dilimleyip tarçınla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.