Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kek

Pasta Keki

Ortadan ikiye kesip, pastacı kremaları ya da dolgu kremalarıyla şenlendirdiğimiz, çikolatalı kapladığımız pastalar yapmanın ilk adımı nefis bir pasta keki hazırlamakla başlıyor. , , pofuduk kek gibi farklı isimlerle anılan pasta keki, yumuşacık olmalı. Sünger gibi dokusuyla konulan tüm malzemelerin lezzetini içine almalı ve duruşu asla bozulmamalı. Bu nedenle ideal pasta kekinin kıvamını tutturmak birçoğumuz için bir tık zor.

Şimdi bu zorlukları ortadan kaldırma ve tam istenen kıvamda kekler hazırlama zamanı. Bu tarif için şeker, yumurta, un gibi temel malzemelere ve iyice çırpmak için bir adet miksere ihtiyacınız var. Gerisi fırının sıcacık kollarına teslim. Öyleyse dilediğiniz zaman nefis hazırlamanın şahane yolunu şimdi öğrenelim.

Pasta Keki Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 + 1/4 Su Bardağı Un
  • 2 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/3 Su Bardağı ılık Süt
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
Pasta Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt hariç tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırarak farklı iki kabın içerisine koyun. Bu aşamada birbirlerine karışmamalarına özen gösterin.
  3. Yumurta sarılarının üzerine toz şekeri ilave edin ve güzelce çırpın. Sütü de ekleyin ve karıştırın.
  4. Şekerle çırptığınız yumurta sarılarının üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  5. Yumurta beyazlarının üzerine tuzu atın ve iki katına çıkana kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
  6. İki katına çıkan yumurta beyazlarını yumurta sarılarının olduğu karışımın içerisine üç seferde ilave edin ve alttan üste doğru spatula yardımıyla söndürmeden yedirin.
  7. Bulut gibi pofuduk kıvamlı hafif akışkan bir harç elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz bu harcı yağlanmış kelepçeli 22cm'lik kek kalıbına aktarın.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin ve ortalama 35-45 dakika arası pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişecektir.
  9. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek pastanızı hazırlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Kolay Limon Turşusu

Zeytinyağlı Kolay Limon Turşusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tereyağlı Mercimek Çorbası

Tereyağlı Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rafine Şekersiz Islak Kek

Rafine Şekersiz Islak Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Yulaf Lapası

Şekersiz Yulaf Lapası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Pankek (Pancake)

Kolay Pankek (Pancake)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce