Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sos

Parmesanlı Acı Sos

Kızarmış bir dilim ekmeğin üzerine sürülüp sürülüp yenilen kahvaltılık soslar gibisi var mı? Tatları, dokuları ve görüntüleri bile başlı başına mutluluk kaynağı. Hele acuka, pesto gibi içinde çıtırtılar olan soslar... Nasıl da nefisler! Gelin bu bildiklerinize bir yenisini daha ekleyelim. Karşınızda parmesan peynirli acı sos tarifi!

Parmesan peyniri, domates salçası ile birleşiyor. İçine ferahlık vermek için fesleğen yaprakları giriyor. Ardından da cevizle şenleniyor ortalık. Zeytinyağı da girdi mi lezzette seviye atlıyor. Kahvaltı sofralarınıza, hatta et yemeklerinize yeni bir soluk getirme geliyor.

Siz çayı demleyin, ekmeği kızartın. Sosunuz maksimum 15 dakikada hazır.

Parmesanlı Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
  • 100 Gram Rendelenmiş Parmesan Peyniri
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Dal Taze Fesleğen
  • 4 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 50 Gram Ceviz Içi
  • 1 Tatlı Kaşığı Acı Toz Kırmızı Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Parmesanlı Acı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Cevizleri çok hafif tavada çevirin.
  2. Fesleğenleri dallarından ayırın. Yaprak kısımlarını yıkayın ve kurulayın.
  3. Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın.
  4. Malzemeleri robotton geçirirken içine belli aralıklarla zeytinyağı ilave edin ve kıvam almasını sağlayın.
  5. Tüm malzemeler karıştığında sosunuz hazır. Afiyet olsun.
Asma Yapraklı Kısır

Asma Yapraklı Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ispanaklı Kaygana

Ispanaklı Kaygana

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Limon ve Haşhaşlı Kek

Limon ve Haşhaşlı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastırmalı Baharatlı Patates

Pastırmalı Baharatlı Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cacıklı Köfte

Cacıklı Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce