Papagannis

Yunan mutfağından yoğurtlu, tahinli ve cevizli patlıcan ezmesi!

Papagannis Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Bostan Patlıcanı
  • 5 Adet Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Tahin
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 3-4 Damla Limon Suyu
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Antep Fıstığı
  • 1 Yemek Kaşığı Nar
Papagannis Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bostan patlıcan bıçak yardımıyla delinir. Ocak, fırın ya da ızgarada közlenir. Soğumaya alındığında bir kaba alınarak streç ile üstü kapatılır.
  2. Patlıcanlar soyulduktan sonra doğranır ve süzgece alınarak suyunun akması beklenilir.
  3. Cevizler ince kıyım doğranır, Antep fıstığı ve nar haricinde bütün ürünler karıştırılır.
  4. Yuvarlak ya da istediğiniz form yardımı ile sunup, üzerini nar ve toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Sulu Patates

Yoğurtlu Sulu Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuk Köftesi ve Sote Sebzeler

Tavuk Köftesi ve Sote Sebzeler

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolata Ganajlı Zebra Kek

Çikolata Ganajlı Zebra Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayat Pide Muhlaması

Bayat Pide Muhlaması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fit Kestane Şekeri

Fit Kestane Şekeri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce