Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #meze

Kabak Şayan

Önce kabakları özenle rendeliyor, tavada bir güzel soteliyoruz. Ardından cevizin ve baharatların kokusu çıkıp aroması birbirine geçene kadar tavada çeviriyoruz. Bir de sarımsaklı yoğurt hazırladık mı, o mükemmel meze sofralarınıza baş tacı olacak bir hazırlamış oluyoruz.

Bugüne kadar hiç böyle görmemiştiniz! Lezzetli bir meze arayışındaysanız ve daha önceden yapmadığınız bir meze yapmak istiyorsanız sizi kabak şayan ile tanıştıralım. Kızarmış ekmekleri hazırlayın, kabak şayan geliyor!

Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, tadını çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun!

Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4 Adet Rendelenmiş Kabak
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1,5 Su Bardağı Süzme Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Kahve Fincanı Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz Içi
  • 1/2 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 1/2 Yemek Kaşığı Pul Biber
Kabak Şayan Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Rendelenmiş kabakları zeytinyağıyla birlikte suyunu çekene kadar kavurun.
  2. Ayrı bir tavada cevizleri zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte kavurup ocaktan alın.
  3. Pişirdiğiniz kabakların 3'te 1'ini yoğurt, sarımsak ve tuzla birlikte karıştırın.
  4. Pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave edin ve  1 çay kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Servis tabağına sotelenmiş kabakları alın ve üzerine yoğurtlu kabağı ekleyin.
  6. Son olarak üzerine sotelenmiş cevizi gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun!
Çıtır Sokak Simidi

Çıtır Sokak Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kamkat (Kumkuat) Reçeli

Kamkat (Kumkuat) Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Simit Çanağı

Simit Çanağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çibörek (Çiğ Börek)

Çibörek (Çiğ Börek)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce