Panzanella

2023-09-16 23:58:49 - Yemeklik.com.tr

Ekmek ve domatesin ana malzeme olduğu bu lezzetli, doyurucu ve , Toskana mutfağına ait ancak özellikle yaz aylarında İtalya’nın bazı bölgelerinde de tüketiliyor.En önemlisi bu tarif bayat ekmekleri değerlendirmek için birebir. Bayat ekmeğiniz olduktan sonra masraf etmeden dolaptaki tüm sebzeleri kullanabilirsiniz. İçerisinde tazecik domatesler, fesleğen ve peynir çokça yakışıyor. Lezzet sırrı ise sosunda saklı. Bu tarif mutlaka denenmeli!

Panzanella Tarifi İçin MalzemelerPanzanella Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ekmekleri eşit boyutlarda olacak şekilde küp küp kesin. Ekmekleri tepsiye alıp ezilmiş sarımsak,kekiği ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.
  2. 200 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Domatesleri ikiye bölün. Soğanları piyazlık doğrayın. Salatalık ve fesleğenleri doğrayın.
  4. Bir kaba zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Tüm malzemeleri servis yapacağımız tabağa alıp karıştırın.
  6. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi