Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kek

Pandispanya

Birbirinden lezzetli, binbir çeşit hazırlamaya olanak sağlayan sünger dokulu, yumuşacık bir pandispanya hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay. Karşınızda tüm pastalarınızı güzelleştirecek, dokusu ve misler gibi kokusuyla kendine hayran bırakan nefis mi nefis yumuşak pandispanya tarifimiz!

Doğum günleri, çay saatleri ve altın günlerinizi süsleyecek nefis pastaların favori pandispanyası artık bu tarif olacağına eminiz. Üzerini dilediğiniz ve meyve ile süsleyebilirsiniz. Kakao ilave ederek yapabilir, dilerseniz içerisine limon kabuğu ya da portakal kabuğu gibi farklı aromalar ilave edebilirsiniz. Eğer tüm malzemeler hazırsa başlayalım en güzel en güzel pandispanya tarifine. Afiyetler olsun!

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Yumurta
  • 200 Gram Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Damla Limon Suyu
  • 2 Yemek Kaşığı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta (mısır Veya Buğday Nişastası)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 150 Gram Un
Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin iki kaba yumurta beyazları ve yumurta sarılarını ayırın. Yumurta beyazının üzerine tuz ve şeker miktarının yarısı kadarını ekleyin.
  2. Mikser yardımıyla yüksek devirde yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
  3. Çırptığınız yumurta beyazlı karışımın son hali parlak, kar beyaz renginde ve tok bir kıvamda olacak.
  4. Ayrı bir kapta bekleyen yumurta sarılarının üzerine kalan toz şekeri ekleyin ve mikser ile rengi açılıp kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
  5. Çırpmış olduğunuz yumurta sarısı ve toz şekerli karışımın üzerine süt, limon suyu ve sıvı yağı ekleyin, birkaç dakika daha çırpmaya devam edin.
  6. Ayrı bir kaba tüm kuruları, yani un, kabartma tozu, vanilin ve nişastayı ekleyin. Ardından çırptığınız 4. adımdaki kek karışımının üzerine kuru karışımı eleyin.
  7. Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru katlayarak, sanki elinizde 8 hareket çizer gibi yavaşça karıştırın.
  8. Ardından 1. aşamada hazırlamış olduğunuz yumurta beyazlı karışımın 3 aşamada ilave edin yine aynı yöntemle katlayarak karıştırın. Bu aşamada çok fazla karıştırma işlemi yapmamaya özen gösterin ki hamur sönmesin. Un topakları görünmeyene kadar karıştırmanız yeterli olacak.
  9. Kek kalıbına tüm harcı dökün ve alt üst ayarda, 170 derece ısıda 40 dakika kontrollü olarak pişirin. Soğuduktan sonra keki katlarına ayırmak için kesin.
  10. Afiyet olsun.
Kahvaltılık Milföy Pide

Kahvaltılık Milföy Pide

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Macaron

Ev Yapımı Macaron

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler

Mantarlı Yeşil Soğanlı Tartöletler

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Puding Topları

Çilekli Puding Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Zerdeçallı İrmik Topları

Zerdeçallı İrmik Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce