Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tavuk

Baget

Oldukça pratik ve zamandan tasarruf sağlayan bir tavuk tarifi. Fırın lezzetini doyasıya hissedeceğiniz bu soslu bagetlerin tadına doyum olmuyor, tek tek yeniyor. Baharatların bir araya gelmesiyle içi lezzet dolu, dışı çıtır çıtır bir ziyafet ortaya çıkıyor.

Yanına da ve geçti gönlümüzden. Karar sizlerin.

Baget Tarifi İçin Malzemeler
  • 10 Adet Tavuk Baget
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Bal
  • 1 çay Kaşığı üzüm Sirkesi
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Kişniş
  • 1 Tatlı Kaşığı Dağ Kekiği
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk bagetleri bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Üzerine bıçakla derin ve dikey çizikler atın.
  2. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası, bal, sarımsak, sirke ve baharatları geniş bir kapta karıştırın.
  3. Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan bagetleri, sıcak olarak servis edin.
Ayçiçeği Poğaça

Ayçiçeği Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Külah

Çikolatalı Külah

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Chia Tohumlu Çilekli Yoğurt

Chia Tohumlu Çilekli Yoğurt

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Gerçek Brownie

Gerçek Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yaz Rüyası Tatlısı

Yaz Rüyası Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce