Pancarlı Patates Kroket
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve lezzetli, muhteşem rengiyle pancarlı patates kroket tarifi sizlerle. Atıştırmalık olarak sofralarınıza konuk oluyor. Afiyet olsun!
Pancarlı Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Pancar
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Kaplaması İçin:
- 1 Adet Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
- Kızartmak İçin:
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Pancarlı Patates Kroket Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancar ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
- Kabuklarını soyup, bir karıştırma kabında patates ezici yardımıyla ezip püre haline getirin.
- İçine yumurtayı kırıp baharatlarını ve nişastayı ilave edin.
- Uzunlamasına şerit haline getirip bir süre buzlukta dondurun.
- Daha sonra parmak kalınlığında kesip kroketlere şekil verin.
- Kroketleri tek tek una, yumurtaya ardından galeta ununa batırın.
- Önceden kızdırılmış yağda kızartın. Sıcak sıcak servis edin.
- Afiyetler olsun!