Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Mıhlama

Lezzetini gerçek Trabzon peyniri ve ince mısır unundan alan mıhlama, ( diye de bilinir, Trabzon tarafında ismiyle yapılır) Karadeniz’e gitme sebebiniz olmasın.

Doğru ürünleri bulduktan sonra ve tarifi de doğru bir şekilde uyguladıktan sonra evde de mıhlama ya da diğer adıyla kuymak hazırlayıp, sofranızı şölene çevirebilirsiniz. Ekmekler kesilsin, çay demlensin.

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Trabzon Peyniri
Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
  2. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
  3. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
  4. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
  5. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Patates Muffin

Patates Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Galeta Unlu Patatesli Poğaça

Galeta Unlu Patatesli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi

Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pırasalı Omlet (+12 Ay)

Pırasalı Omlet (+12 Ay)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ananaslı Çilekli Chia Puding

Ananaslı Çilekli Chia Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce