Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Pancarlı Lahana Turşusu

Bu turşunun içinde sirke yok, sadece tuzla yapılıyor. Fakat Bulgaristan Göçmenlerinin çok sevdiği bir turşu çeşididir. Büyük bidonlara kurularak ekşidiğinde hem turşu olarak tüketiliyor, hem sarması yapılıyor, hem de bizim çok sevdiğimiz ekşi lahana yemeği yapılıyor. (Bunun içine pancar koymuyoruz.) Ayrıca suyunu içmeyi de çok severiz.

Bütün olarak kurulduğu gibi iri parçalar halinde doğranarak da yapılıyor. Bende öyle yaptım. Renk vermesi için de içine bir adet pancar koydum. Denemek isteyenlere tavsiye ederim.

Pancarlı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Orta Boy Lahana
  • 1 Adet Kırmızı Pancar
  • 5 Litre Su
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
Pancarlı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Dış yaprakları ayrılmış ve güzelce yıkanmış olan lahana büyük parçalara kesilir.
  2. 5 kglık kavanoza sıkı bir şekilde dizilir. Aralarına dilim dilim kesilmiş olan pancarlar yerleştirilir.
  3. Üzerine ölçü ile su konulur.
  4. Konulan su kavanozun içindeki malzemeleri dökmemeye dikkat ederek tencereye boşaltılır.
  5. Suyun içine her litre su için 1 çorba kaşığı tuz eklenir ve tuz eriyene kadar ister hafifçe ısıtarak, ister karıştırarak eritilir. Eğer su ısıtılmışsa soğuyana kadar bekletilir. Afiyet olsun.
Rulo Kabak Mücver

Rulo Kabak Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinli Dereotlu Fit Poğaça

Zeytinli Dereotlu Fit Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Vişne Soslu Cheseecake

Kolay Vişne Soslu Cheseecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yulaflı Tartolet

Yulaflı Tartolet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Akışkan Çikolatalı Cookie

Akışkan Çikolatalı Cookie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce