Pan Bagnat
Fransa Nice bölgesinin popüler öğlen yemeği alternatiflerinden olan "Pan Bagnat", çoğu market ve pastanede satılır. Aslında bu sandviçin "" denilen çiğ sebzeler, haşlanmış katı yumurta, zeytinyağı, ançüez ve/veya ton balığı, sirkeden oluşan salatanın ekmek arası tüketilen hali olduğunu da söylemek mümkün.
Yuvarlak bir buğday ekmeği kullanarak i hazırladığınız takdirde ekmeğin içini almayı unutmayın.
Pan Bagnat Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 Adet Baget Ekmek
- 200 Gram Ton Balığı Konservesi
- 1/2 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan
- 1 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
- 1 Adet Küçük Boy Domates
- 1 Yemek Kaşığı Dilimlenmiş Siyah Zeytin
- 1 Tatlı Kaşığı Beyaz şarap Sirkesi
- 1 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
- 5 Adet Fesleğen Yaprağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kapari
- 1/2 çay Kaşığı Deniz Tuzu
- 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
Pan Bagnat Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baget ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Sızma zeytinyağını ekmeğin üzerine gezdirin.
- Kırmızı soğanı ince bir şekilde, halka halka dilimleyin. Kaparileri incecik kıyın. Közlenmiş kırmızı biberi ince ince, uzunlamasına kesin. Domatesi halka halka dilimleyin.
- Yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini baget ekmeğin alt katına eşit miktarda dağıtarak yerleştirin.
- Şarap sirkesini üzerine gezdirin, kıyılmış kaparileri serpiştirin. Sırasıyla; soğan halkalarını, közlenmiş kırmızı biber parçalarını, domates dilimlerini, dilimlenmiş siyah zeytinleri ekleyin.
- Deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirdikten sonra en üste fesleğen yapraklarını yerleştirin.
- Baget ekmeğin diğer yarısını, tüm malzemelerin üzerine kapatın. Sandviçi alüminyum folyo ya da streç film ile sardıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.