Paça Soslu Tavuklu Börek
2023-09-20 18:59:00 - Yemeklik.com.tr
Çıtır bir börek, müthiş bir paça sos Karşınızda muhteşem bir tavuklu börek! Neredeyse başlı başına ana yemek. Bu tarifi mutlaka deneyin.
Paça Soslu Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Tavuk Göğsü
- 2 Adet Yufka
- 4 Su Bardağı Su
- Sosu için:
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Öncelikle tavuk göğsünü haşlıyoruz. Haşlanan tavukları didikliyoruz ve tuzunu, karabiberini ekliyoruz.
- Yufkamızı serip genişçe bir kabı ters çevirip bıçak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz. Artan yufkaları atmıyoruz, ayrı bir kaba alıyoruz.
- Yuvarlak yufkalardan bir tanesini alıp kasenin içine oturtuyoruz. Artan yufkaları içine ufalıyoruz.
- Üzerine didiklediğimiz tavukları koyup, tavuk suyuyla birkaç damla ıslatıyoruz. Tabaktan sarkan yufkaları kapatıp, fırın kabına ters çeviriyoruz.
- Hepsini bitirdikten sonra zeytintağı ve tavuk suyunu karıştırıp böreklerin üzerine sürüyoruz. 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tavamıza tereyağı alıp unu kavuruyoruz. Kavrulan unun üstüne 1 bardak tavuk suyunu, sarımsağı ve yoğurt ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım pişiriyoruz. Pişen böreklerimizi servis tabağına alıp, üzerine sosumuzu döküyoruz.
- En son isteğe bağlı yağda kırmızı biber yakıp döküyoruz. Afiyet olsun.