Nevzine Tatlısı
2023-09-17 00:58:41 - Yemeklik.com.tr
Tahin ve pekmez çiftinin farklı bir şerbetli yöresel lezzeti ile karşınızdayız. Kayseri mutfağından gelen bu lezzete bayılacağınıza eminiz. Mutfağa buyurun...
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru için:
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 80 Gram Tereyağı
- 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Tahin
- 1 çay Bardağı Ceviz Içi
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
- Şerbeti için:
- 1,5 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı şeker
- 2-3 Damla Limon Suyu
- 1/2 çay Bardağı Pekmez
- Hamuru yapmaya başlamak için önce sıvılar karıştırılır. Daha sonra da un ve kabartma tozu ilavesi yapılır (benim unumla tam 3 bardak yeterli oldu, siz de kontrollü ekleyiniz).
- En son iri çekilmiş cevizi ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir (Bu hamur biraz yağlıdır, un miktarını çok arttırmayın, çok cıvık gelirse bir çay bardağı kadar daha ilave edin en fazla).
- Hamur pişirme kabına güzelce bastırarak yayılır (bastırmaktan korkmayın, hamur şekil alıp sıkışsın).⠀
- Çok ince olmamasına özen gösteriniz yoksa şerbetini çektikten sonra servis tabağına alamadan tatlınız dağılabilir ve çok kalın da bırakmayın.
- Fırına vermeden önce dilimlenir ve dilenirse çatalla üstünden geçerek şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlının üzerine (ilk sıcağı çıkınca) soğumuş şerbet ilave edilip bir kaç saat bekletilir.
- Dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.