Narlı Ayva Tatlısı

2023-09-30 11:44:30 - Yemeklik.com.tr

Üzerindeki kaymak ile hafifleyen, kıpkırmızı rengi ile iştah açan bir tatlı yapmak isteyenler buyursun. Kışın en sevilen tatlılarından ayva tatlısını kırmızı renkte hazırladık hem de doğal rengiyle. Nasıl kıpkırmızı ayva tatlısı yaparım diyenler için tarifin detaylarında tüm sırlarımızı paylaştık.

Kışın meyveli tatlı hazırlayacakların çok seveceği, sevdiklerini şaşırtacağı narlı ayva tatlısı dışında birçok tatlı tarifimize de göz atmasını öneririz. Hatta ayva tatlısının farklı tariflerinden tarçın soslu ayva tatlısı ve kaymaklı ayva tatlısı gibi tariflerin de çok sevildiğini söylemeden geçemeyiz. Şimdiden herkese afiyetler olsun!

 

Narlı Ayva Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerNarlı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ayvaları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini bir kenara ayırıp orta kısmını temizleyin. Temizlenen ayvaları kararmaması için limonla ovun.
  2. Ayvaları tencereye iç kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.
  3. Üzerlerine ayva çekirdeklerini serpiştirin.
  4. Toz şeker ve nar tanelerini de her bir ayvanın üzerine bolca gelecek şekilde gezdirin.
  5. Karanfil, tarçın çubuğu ve suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  6. Ara kontrol ederek tencereyi sallayabilir veya kaşıkla nazikçe suyundan üzerlerine gezdirebilirsiniz.
  7. Pişen ve rengi değişen ayvaları tabağa alın ve oda sıcaklığında soğutun. Soğuk servis etmek isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
  8. Soğuyan ayvaların üzerine paketin üzerindeki tarife göre sütle çırptığınız krem şantiyi ekleyin.
  9. Nar taneleri, tencerede kalan şerbet ve toz antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi