Muzlu Puding

2023-09-17 00:28:12 - Yemeklik.com.tr

Hazır tozları ülkemizde yıllardır tercih edilen ve yapımı da oldukça pratik bulunan gıda ürünleri. Peki ya bu pudinglerin daha lezzetlisini ev ortamında, tamamen bilindik malzemelerle yapabileceğinizi söyleseydik? Çocuklarınıza güvenle yedirebilir, sevdiklerinizi bir kaşığı ile mutlu edebilirsiniz.

Olgun muzlardan yardım aldığımız bu tarifte eğer mevcutsa yerli muz kullanmanızı tavsiye ederiz. severler içerisine çikolata; severler üzerine farklı meyveler de ilave edebilir. , e muhteşem bir pastacı kreması alternatifi olacak bu pudingimizi değerlendirmek için sitemizde yüzlerce tarif mevcut. tıklayıp uygun gördüğümüz pastane ürünü önerilerimize ulaşabilirsiniz. O halde afiyet olsun!

Muzlu Puding Tarifi İçin MalzemelerMuzlu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü tencereye alın ve toz şekeri ekleyin.
  2. Üzerine unu ilave edin ve bir çırpma teli yardımıyla iyice çırptıktan sonra ocağın altını açın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  3. Pişen pudinge tereyağını ve muzları ekleyin. Bu aşamada puding taneli olsun isterseniz muzları minik küpler halinde kesip ilave etmek gibi bir seçeneğiniz de var.
  4. Üzerine vanilyayı ekleyin, bir el blendırı yardımıyla muzlar ve eklediğiniz diğer malzemeler tamamen karışana kadar pudingi çekin. Muzları pişme işlemi bittikten sonra bu şekilde ekleme nedenimiz aromalarını daha baskın vermelerini sağlamak ve sütle birlikte pişen muzun oluşabilecek ağır kokusunu engellemek.
  5. Son olarak sıvı kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
  6. Biraz sıcaklığını attıktan sonra kuplarınıza ya da kaselerinize paylaştırın, üzerini dilimlenmiş muzlar ve dilediğiniz malzemeler ile süsleyin.
  7. Muzlu puding hazır. Buzdolabında bekleterek soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Bekledikçe kıvam alacaktır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi