Muzlu Kremalı Tart

Muzlu kremalı tart tarifi, hem göz dolduran hem de damak çatlatan bir tart tarifi arayanlar için mükemmel bir tercih. Bisküvi tabanının üzerine hazırlanan krema kaplaması ile kat kat mutluluk sunacak olan bu tatlı tarifi, özel günlerinizi daha da unutulmaz kılacak. Yapımı kolay ve eğlenceli olan bu tart, hem görsel hem de lezzet olarak misafirlerinizi büyüleyecek. Hadi mutfağa bu enfes tarifin tadını çıkarmaya.

Muzlu Kremalı TartTarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Muz
  • Kremalı Muzlu Tart Tarifi Tabanı İçin:
  • 3 Paket Buğday Bisküvisi
  • 3/4 Su Bardağı Tereyağı (eritilmiş)
  • Kremalı Muzlu Tart Tarifi Kreması İçin:
  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Adet Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Adet Muz
  • 1 Paket Vanilin
  • 6 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Kremalı Muzlu Tart Tarifi Üst Kreması İçin:
  • 2 Su Bardağı Krema
  • 4 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 1 Paket Vanilin
Muzlu Kremalı TartTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tatlının tabanı için bisküvileri toz haline getirip erimiş tereyağı ile karıştırın. Orta boy bir kalıba harcı döküp bir bardak yardımı ile kenarları yüksek kalacak şekilde bastırın. Bisküviler iyice sıkışıp havuz gibi bir şekil alınca tabanı buzdolabında bekletin.
  2. Krema için süt, şeker, yumurta, nişasta ve unu bir tencerede karıştırıp ardından ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşan kadar pişirip ardından ocaktan alın.
  3. Sıcak kremayı çırpma ucu takılı mutfak makinesine alıp yüksek devirde çırpmaya başlayın. Krema ılınmaya başlayınca içine azar azar soğuk tereyağı ekleyin. Tereyağ ile krema bütünleşince çok ufak küpler halinde 2 adet muzu ve vanilini de ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Krema tamamen soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğiniz tabanı çıkartın ve ortasına kremayı doldurun. Krema katmanın üzerini kapatacak şekilde ince dilimlenmiş 2 adet muz daha ekleyin.
  5. Son kaplama kreması için çırpma ucu takılı mutfak makinesinde krema, pudra şekeri ve vanilini sertleşene kadar çırpın. Bu kremayı da tepe olacak şekilde tartın üzerine alın ve spatula ile yüzeyini düzeltin. Arzu ederseniz biraz daha bisküvi parçası da ekleyebilirsiniz.
  6. Tatlıyı en az 3 saat buzdolabında bekletin. Çok daha sert bir sonuç için tatlıyı 12 saat kadar bekletip öyle servis edin. Afiyet olsun.
Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti

Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Protein Pankek

Protein Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Muzlu Pofidik Fit Kek

Çikolatalı Muzlu Pofidik Fit Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu

İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtalı Sebzeli Pilav

Yumurtalı Sebzeli Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce