Muhallebili Magma Kek
Asla bir dilimin yetmeyeceği, pasta tadında nefis bir kek karşınızda. Şekliyle de fark yaratan muhallebili magma kek tarifini çok seveceksiniz.
Muhallebili Magma KekTarifi İçin Malzemeler
- Muhallebisi için:
- 4 Su Bardağı Süt
- 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 6 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Vanilya
- Magma kek için:
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı şeker
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süt
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su Bardağı Un
Muhallebili Magma KekTarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır, kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır. Altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Sıvı yağ ve süt de eklenip çırpılır. Un, kakao ve kabartma tozu da eklenip spatula ile karıştırılır.
- Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir. Önce kek hamuru boşaltılır. Muhallebi karışımı ortaya yavaşça dökülür. 170 derece fırında kontrollü olarak 45 dakika pişirilir.
- Fırından çıkınca magma kek soğuyunca servis yapılır.