Muhallebili Krep Sarma
Çok basit bir kreple süslü püslü tabaklar hazırladım. Kafelerde, pastanelerde meşhur krepli tatlılar çok popüler. 1 adet fiyatına ailecek yiyebileceğiniz krep sarma tarifim sizlerle. Deneyeceklere afiyet olsun.
Muhallebili Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Krep için:
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Un
- 1,5 Su Bardağı Süt
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- Muhallebi için:
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 2,5 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1/2 Paket Krem şanti
- Üzeri için:
- 1 çay Kaşığı File Badem
- 50 Gram Sütlü çikolata
- 50 Gram Beyaz çikolata
Muhallebili Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi yapalım. Krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi piştikten sonra krem şantisini ekleyip soğumaya bırakalım. O sırada krebimizi yapmaya geçelim.
- Krep malzemelerini uygun bir kaba alalım. Hepsi karışana kadar çırpalım. Orta ateşte ısınmış tavaya 1 kepçe döküp krebi pişirelim.
- Tüm kreplerimizi pişirdikten sonra bir örtünün altına koyalım ki kurumasın.
- Soğuyan muhallebiyi sıkma torbası içine alalım. Krebin ortasına krema sıkalım, isteğe göre küçük dilimlenmiş muz ve çilek koyabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde saralım.
- Üzerine de muhallebiden sıkıp file badem, eritilmiş sütlü ve beyaz çikolatayla süsleyelim. Afiyet olsun.