Mor Havuçlu Fava

Keyif sofralarının favorisi, mezelerin her şekle giren alımlı prensesi. Kalıplarda soğutularak ters çevrilir ya da baklava şeklinde kesilmiş dilimler olarak getirilir önümüze. Bazen de kızarmış ekmekle birlikte sıcak sıcak servis edilir. Soğuk, sıcak her türlüsü lezzetli bir mezedir. Ama bir de mor havuçla buluştuğunda ''Hiç bu kadar güzel olmamıştı'' dedirtir.

Mor Havuçlu Fava Tarifi İçin Malzemeler
  • 250 Gram Kuru Bakla
  • 2 Adet Kırmızı Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 2 Adet Mor Havuç
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
  • Üzeri için:
  • 20 - 30 Gram Taze Iç Bakla
  • 1 Yemek Kaşığı Ince Kıyılmış Dereotu
  • 1/4 Adet Dilimlenmiş Kırmızı Soğan
Mor Havuçlu Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin.
  2. Soğanların kabuklarını soyun ve iri bir biçimde doğrayın.
  3. Beklettiğiniz kuru baklaları ve iri doğranmış soğanları bir tencerenin içine alın. Üzerlerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.
  4. Bu şekilde yumuşayana kadar pişirin.
  5. Yumuşayan bakla ve soğanları blendera alın.
  6. Tuz, kararbiber ve şekerini ekleyip blenderdan geçirin.
  7. Havuçları yıkayıp soyun. Doğrayın ve az su ile haşlayın.
  8. Yumuşayan havuçları blenderdan geçirip bakla ile karıştırın. Zeytinyağını ekleyin.
  9. Dilediğiniz servis kaplarına alıp, buzdolabında 5-6 saat bekletin.
  10. Ardından çıkarıp üzerlerini ince kıyılmış dereotu, taze iç bakla ve ince doğranmış kırmızı soğanla servis edin. Afiyet olsun.
Çaylı Kek

Çaylı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Tavuklu Patlıcan

Fırında Tavuklu Patlıcan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tarhana Tost

Tarhana Tost

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Şekersiz Yağsız İrmik Helvası

Şekersiz Yağsız İrmik Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karnabahar Bifteği

Karnabahar Bifteği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce