Mısır Unlu Poğaça

2023-09-21 10:01:48 - Yemeklik.com.tr

Fırından yeni çıkmış poğaça kokusu burnunuzda tütsün, üzerinden incecik mısır unu taneleri dökülsün, içi altın sarısı renk alsın. Mısır unlu poğaça tarifi böylesine özel ve leziz bir kahvaltılık.

İki çeşit un, mısır ve buğday unuyla oldukça kısa sürede hazırlanan mısır unlu poğaçaların iç kısımlarına lor peyniri yerleştirin. Minik hareketlerle kapatıp şekil verdikten sonra aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı ve ayçiçek yağı sürün. Poğaça hamuruna da rengini veren ince taneli mısır unu serpiştirin üzerlerine, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Böylesine güzel poğaça tarifleri siz çayın yanında keyfini çıkartın diye var.

 

Mısır Unlu Poğaça Tarifi İçin MalzemelerMısır Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta ve yoğurt ekleyip bir aparat ya da elinizle karıştırmaya başlayın.
  2. Kabartma tozunu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Mısır unu ve elenmiş unu azar azar ekleyip tuz katın.
  3. Hamuru, toparlanıp kıvam alana kadar yoğurun. Yumurta büyüklüğünde hamur parçaları kopartıp orta kısımlarına lor peyniri ekledikten sonra kapatın. Avuç içinizde arzu ettiğiniz şekli verin.
  4. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Küçük bir kapta yumurta sarısı ve ayçiçek yağını çırpın. Bir yumurta fırçası yardımıyla poğaçaların üzerine sürüp mısır unu serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısında, kısa bir süre dinlendirdiğiniz poğaçaları sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi