Mini Baklava Kalıpları

Kıtır kıtır, öyle hafif, öyle lezzetli ki bir tanesiyle asla yetinmeyeceksiniz. Ayrıca şık sunumuyla da misafir sofralarınızı şenlendirecek bir tatlı tarifi geliyor. Kesinlikle bu pratik tatlıyı denemelisiniz.

Baklavayı sevenler bunu da çok sevindi. Tarif defterinizde ona yer açın.

Mini Baklava Kalıpları Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Hazır Baklava Yufkası
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 150 Gram Antep Fıstığı
  • 150 Gram Ceviz
  • 150 Gram Badem
  • 3 Yemek Kaşığı Bal
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
  • 1 çimdik Tuz
  • 1 Paket Vanilyalı Dondurma
Mini Baklava Kalıpları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir. Baklava yufkasının 1 tanesi tezgaha konulur. Yufkanın üzeri yağlanır. 2 yufka üzerine konulur ve yağlanır. Her bir yufka için aynı işlem yapılır. 5 yufkanın üzeri yağlanır.
  2. Yufkaların çok yağlanmamasına dikkat edilmelidir. 1 kaşık yağ tüm yufkalara sürülür. Yağlanan yufkalar önce yukarıdan aşağıya 4'e daha sonra enlemesine 3'e kesilerek toplamda 12 kare parça elde edilir.
  3. Teflon muffin kalıbına kare yufkalar uçları kıvrılarak yerleştirilir. 180 derece fırında 10 dakika kızarana kadar pişirilir.
  4. Bir kapta kuruyemişler, tereyağ, bal,tarçın ve tuz karıştırılır. Fırından çıkan baklava kaplarının içerisine karışım paylaştırılır ve 180 derece fırında ortalama 7 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıkan baklava kaplarının üzerine bal dökülür.
  6. Üzerine bir top vanilyalı dondurma konulur. Dondurmanın üzerine yeniden bal dökülür.
Yoğurtlu Patates Salatası

Yoğurtlu Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Portakallı Diyet Kek

Portakallı Diyet Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Peynirli Ay Poğaça

Peynirli Ay Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Hasta Çorbası

Hasta Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kremalı Mercimek Çorbası

Kremalı Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce