Ev Yapımı Cevizli Baklava

Hazır baklavadan farkı daha lezzetli ve sağlıklı olması olan bu ev yapımı cevizli baklava her evde pişmeye hazır. Çıtır çıtırlığıyla favoriniz olacak.

Afiyet olsun.

Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 3 Adet Yumurta
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Buğday Nişastası
  • 200 Gram Sade Yağ
  • 300 Gram Ceviz Içi
  • Şerbeti için:
  • 4 Su Bardağı şeker
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1/2 Adet Limon
Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtayı, yağı ve suyu çırpın içine kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ekleyip yoğurun, 1 saat dinlendirin.
  2. Sonra ceviz kadar yumaklar yapıp toplamda 80 tane yufka açın, ben 10'ar tane birden açıyorum.
  3. Alt kat bittikten sonra 300 gram cevizi yufkaların üstüne yayın, üst katı da attıktan sonra dilimleyin.
  4. Yağı eritin ve üstüne döküp 170 derecede her yeri kızraana kadar pişirin. Ben şerbeti de baklava sıcakken birleştiriyorum.
  5. Şerbeti çektikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Şekersiz ve Unsuz Kurabiye

Şekersiz ve Unsuz Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Dereotlu Mini Poğaça

Dereotlu Mini Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Mikrodalga Pizza

Mikrodalga Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Etsiz Galacoş

Etsiz Galacoş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce