Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Minekop Ceviche

Peru mutfağı denildiğinde akla gelen ilk tatlardan olan ceviche, (‘seviçe’ diye okunur) balık ve ahtapot gibi çeşitli deniz ürünlerinin asitte bekletilerek pişirilme tekniğine genel olarak verilen ad. Ucuz ve bol olan deniz ürünleri, popüler olarak zahmetsiz bir pişirme tekniği olan bu yöntemle hazırlanıyor.

Yemeklik.com.tr restoran özel çekiminde lezzetli bir atıştırmalık/meze tarifi olabilecek ceviche dışında kalan şefinden püf noktalarını öğrendiğimiz diğer Frankie tariflerini de kendi mutfağınızda da hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Minekop Ceviche Tarifi İçin Malzemeler
  • 100 Gram Fileto Minekop Balığı (küp Kesilmiş)
  • 25 Gram Kırmızı Soğan
  • 2 Adet Taze Sıkılmış Lime Suyu (yeşil Limon)
  • 1 Adet Küçük Boy Chili Biberi
  • 10 Yaprak Taze Kişniş
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • Servisi için:
  • 60 Gram Karpuz
  • 1 Gram Rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 1 Adet Küçük Boy Salatalık
  • 1/2 Adet Avokado
  • 50 Gram Karışık Akdeniz Yeşilliği
  • 1 Tatlı Kaşığı çekirdeksiz Siyah Zeytin
  • 1 Tatlı Kaşığı Haşlanmış Mısır
Minekop Ceviche Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Küp şeklinde kesilmiş fileto minekop balığını derin bir karıştırma kabına alın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız chili biberini oldukça küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Taze kişniş yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı ilavesiyle birlikte tüm malzemeyi bir araya getirin. Balık küplerini marine karışımında 3-4 dakika bekletip yağ ve limon asidiyle pişmesini sağlayın.
  4. Geniş bir karpuz dilimine dikdörtgen şeklini verip çekirdeklerini çıkardıktan sonra servis tabağına alın.
  5. Salatanın kabuk kısımlarını jülyen şeklinde kestikten sonra karpuz dilimi üzerine alın. İrice rendelenmiş ya da sarı kısmı dikkatli bir şekilde kesilmiş limon kabuklarını ekleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkardığınız olgun avokadoyu ince ince dilimleyin.
  6. Marine edilen balık küplerini soğanlarla birlikte karpuzun üzerine alın.
  7. Akdeniz yeşilliklerini çekirdeksiz siyah zeytin ve haşlanmış mısırla harmanladıktan sonra servis tabağına alın. Sosuyla birlikte bekletmeden servis edin.
Kekikli Sote Mantar

Kekikli Sote Mantar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Paprika Sos

Paprika Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pratik Cordon Bleu

Pratik Cordon Bleu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy

Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi

Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce