Milföyden Simit
Daha kolayı yok. Milföyden çıtır çıtır simitler yapıyoruz. Hazırından farksız lezzette oluyorlar. Kahvaltıya denensin!
Milföyden SimitTarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Milföy Hamuru
- 4 Dilim Kaşar Peyniri
- 1 Su Bardağı Susam
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- 1 çay Bardağı Su
Milföyden SimitTarifi Nasıl Yapılır?
- Milföy yapraklarını oklava yardımıyla uzunlamasına açıp inceltiyoruz.
- Uzunlamasına kestiğimiz kaşar peynirlerini incelttiğimiz hamurun üzerine yerleştirip sarıyoruz. Çubuk şeklinde uzun bir hamur elde ediyoruz
- Hamurun birleşme noktalarını parmaklarımızla bastırıp kapatıyoruz.
- Çubuk haline getirdiğimiz hamurları iki ucundan birleştirip simit şeklini veriyoruz.
- Ayrı bir yerde pekmek ve suyu karıştırıyoruz. Hazırladığımız simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama buluyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra milföy simitlerimizi 10 dakika bekletip sıcak veya soğumuş olarak tüketebiliriz. Afiyet olsun.