Milföy Pasta

2023-09-17 00:33:36 - Yemeklik.com.tr

Dondurulmuş olarak satılan milföy hamurlarından yanı sıra puf gibi kabarmış tatlılar da hazırlamak mümkün. Bu tarifte hamurların kabarmasını istemiyoruz, pudra şekeriyle buluştuktan sonra damakta taze bir tat bırakması ve çıtır çıtır olması bizim için yeterli.

Vanilyalı, labneli kremasıyla birlikte en sevilen başında gelen milföy pastayı evde hazırlıyor, sevdiklerimizle paylaşıyoruz.

Milföy Pasta Tarifi İçin MalzemelerMilföy Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt,şeker,un ve nişastayı tencereye alıp,kaynanana kadar orta ateşte karıştırın.  
  2. Muhallebi göz göz olduktan sonra altını kısıp tereyağı, labne peyniri ve vanilyayı ekleyin. Güzelce karıştırın,iki iç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  3. Dondurucudan çıkardığınız kare milföy yapraklarını eşit olarak ikiye bölün. Üzerine çatal ile çentıkler atın ki kabarmasınlar.
  4. Fırın tepsinize dizin,üzerine yağlı kagıt örtüp bir bir fırın kabı koyarak pişirin. Bu şekilde hiç kabarmamış miiföy yaprakları elde etmiş olursunuz.
  5. Hazırladığınız krema tamamen soğuduktan sonra mikser ile iki dakika boyunca çırpın.
  6. Muhallebinizi sıkma torbasına alın (yoksa spatula ile de sürebilirsiniz) yaprakların üstüne şekildeki gibi sıkın. Üstüne bir milföy yaprağı koyduktan sonra aynı işlemi tekrar yapın. En üste bir milföy daha koyun ve bırakın. Porsiyonlar  üç katlı olacak.
  7. Üstüne pudra şekeri serpin. Çilek dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi