Mercimek Mantısı
Mercimek mantısı tarifi, diyete sadık, düşük kalorili bir mantı alternatifi. Haydi sizi mutfağa alalım, gününüz şenlensin.
Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
- 3 Su Bardağı Su
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Nane
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Mercimek Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği suyla haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Tavada 1 adet soğan ile 2 yemek kaşığı tereyağını kavuruyoruz. Kavurduktan sonra onu da soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir tavada hafif yağ ile salçamızı kavurarak pişiriyoruz. Haşlanan ve soğuyan mercimeğimizin içine kavrulmuş soğanlarımızı döküyoruz.
- 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip harcı karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı servis tabağımıza yuvarlak top halde alıyoruz.
- Sonra üzerine yoğurdumuzu ve hazırladığımız salça sosunu döküyoruz. En son nane ve pul biber serpiyoruz ve mantımız hazır. Afiyet olsun.