Mengen Çorbası
Aşçılar diyarı Mengen'i bilmeyen yoktur. Bu güzel şehrin en özel lezzetlerinden biri de Mengen çorbası. Bu güzel çorba bulgurun lezzetiyle bezeli ve inanılmaz doyurucu!
Yanında harika et yemekleriyle ve mezelerle misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sevgiler!
Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 3/4 çay Bardağı Bulgur
- 1 Tatlı Kaşığı Un
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Tepeleme Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 2,5 Litre Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Üzeri İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağında Yakılmış Nane
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
Mengen Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye önce yağı, ardından soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
- Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Bulguru da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra bulgurlar pişene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Üzerine arzunuza göre tereyağında yaktığınız naneyi ilave edin.
- Pul biberle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!