Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #corek

Mardin Çöreği

Mardin'de sokak aralarında gezerken pastanelerden mis gibi kokular yükselir. O fırınlardan genelde tepsi tepsi Mardin çöreği çıkar. Uzun süre bayatlamadan dayanması, nefis lezzetiyle çokça sevilen tariflerden kendileri. İşin sırrı hamurunda kullanan baharatlarda saklı. Üzerindeki rengi de pekmezli bir karışımdan alıyor. Yapması kolay, çay yanına çok yakışan bu tarifi mutlaka deneyin.

Mardin Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı ılık Süt
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 100 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 5,5 - 6 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pekmez
Mardin Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unun yarısını yoğurma kabına alarak ortasını açın.
  2. Baharatların hepsini küçük bir kasede karıştırın ve unun ortasına koyun. Güzelce karıştırın.
  3. Süt,erimiş tereyağı,şeker ve mayayı ayrı bir kasede karıştırın ve azar azar unun üzerine ekleyin.
  4. Geri kalan unu ve vanilyalı da ekleyerek güzelce yoğurun.
  5. 40 dakika kadar dinlendirin.
  6. Hamuru tezgaha alarak merdane yardımıyla açın. Kenarlarından keserek kare bir şekil verin.Daha sonra enine ve boyuna keserler dikdörtgen parçalara ayırın.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımını sürüp fırına verin.
  8. 180 derecede üzeri tamamen kızarana kadar 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Terbiyeli Pırasa Yemeği

Terbiyeli Pırasa Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çin Usulü Pilav

Çin Usulü Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Spagetti Carbonara

Kolay Spagetti Carbonara

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Muhallebili Portakallı Revani

Muhallebili Portakallı Revani

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cheesecake Tadında Mug

Cheesecake Tadında Mug

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce