Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Maraş Usulü Sulu Börek

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Sadece 200 gram kıymayla,  klasik mantı lezzetinde fakat ondan da güzel, Kahramanmaraş'ın özel lezzetlerinden biri olan sulu böreği yapabileceğinizi bu tarifle gözler önüne seriyoruz.

O kadar kolay ve lezzetli ki.. Üzerine ilave ettiğiniz enfes salçalı sosuyla her gün yapmak isteyeceksiniz. Kapatma şekli en önemli püf noktası, denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Afiyet olsun!

Maraş Usulü Sulu Börek Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 3 Su Bardağı Akalp Un
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
  • İç Harcı İçin:
  • 1 Adet Küçük Boy Soğan
  • 200 Gram Kıyma
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Akalp Tereyağı
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Maraş Pazar Karabiber
  • Hamuru Açmak ve Pişene Kadar Muhafaza Etmek İçin:
  • 1/2 Su Bardağı Akalp Un
  • Hamurları Haşlamak İçin:
  • 2 Litre Sıcak Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Salçalı Sos İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Maraş Gurme Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1/2 çay Bardağı Sıcak Su
Maraş Usulü Sulu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaseye unu ilave edin.
  2. Üzerine ılık suyu ve tuzu ilave edin. Güzelce yoğurduktan sonra üzerini bir streç film ya da bir kapak ile kapatın. 15 dakika dinlendirin.
  3. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Erittikten sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
  4. Kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Bu aşamada zevkinize göre acı toz kırmızı biber gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Dinlenen hamuru unladığınız tezgaha alın.
  6. Dinlendirdiğiniz için kolayca açılacaktır. Klasik bir mantı inceliğinde açın.
  7. Bir çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan yuvarlaklar çıkarın.
  8. Yuvarlakların üzerine kavurduğunuz kıymadan ekleyin. Çok doldurmamaya gayret edin, aksi taktirde hamurlar haşlanırken açılabilir.
  9. Kıyma koyduğunuz hamurları yarım ay şeklinde kapatın ve un eklediğiniz bir tabağa alın.
  10. Tencerenize hamurları ilave edin ve yaklaşık 12-15 dakika haşlayın. Bu süre mantılarınızın kalınlığına göre değişebilir. Mantılar piştikten sonra suyunu kesinlikle dökmeyin.
  11. Minik bir sos tenceresinde sıvı yağı ısıtın ve üzerine salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıktıktan sonra sıcak suyu ilave edin. Fokurdayınca ocaktan alın.
  12. Haşlanan hamurları servis tabağınıza alın. 3-4 yemek kaşığı mantının pişme suyundan da ilave edin. Hazırladığınız salçalı sosu gezdirin. Afiyet olsun!
Glutensiz Pancake

Glutensiz Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Gerdan Söğüş

Gerdan Söğüş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şeftalili Muhallebi

Şeftalili Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Buğday ve Yoğurtlu Tavuk Salatası

Buğday ve Yoğurtlu Tavuk Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı Bezelye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce