Mantarlı Pilav

2023-09-17 00:37:21 - Yemeklik.com.tr

Mantarı sevmeyenleriniz olabilir ancak tavuk suyu ve tereyağı ile yapılan bir pirinç pilavına hayır diyeceğinizi zannetmiyoruz. Bu yüzden mantarı ekleyerek daha da lezzetli ve besleyici hale getirdik. Bitkisel protein açısından da oldukça zengin olan mantar, pirinçle buluşunca nefis bir lezzete büründü. Dilerseniz et ya da tavuk suyu ilavesiyle de lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Dereotu sevenler maydanoz yerine pilava ekleyip, aromasını daha da zenginleştirebilirler. Şimdiden ellerinize sağlık!

Mantarlı Pilav Tarifi İçin MalzemelerMantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirincinizi güzelce yıkayıp, 15 dakika sıcak tuzlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. 2-3 dakika kadar kavurun.
  2. Mantarları  ince ince doğrayın ve tavaya alın. Mantarları da suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin, karıştırın.
  4. Sıcak suyunuda koyduktan sonra ağzını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Suyunu çekip piştikten sonra arasına bir havlu kağıt koyup 10 dakika pilavı dinlendirin.
  6. Süre sonunda dereotunu ince kıyın ve pilava ekleyip karıştırın.
  7. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi