Mantarlı Patates Kavurması

2024-07-25 12:07:44 - Yemeklik.com.tr

Mantarlı patates kavurması, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilen, lezzet dolu bir yemektir. Mantar, patates, kuru soğan, sıvıyağ, yeşil biber ve kapya biber ile harmanlanarak yapılan bu kavurma, hem besleyici hem de doyurucudur. Kolay hazırlanışı ve enfes tadı ile sevdiklerinizin beğenisini kazanacak.

Mantarlı Patates KavurmasıTarifi İçin MalzemelerMantarlı Patates KavurmasıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya sıvı yağ alın, ısıtın. Isınmış yağa küp doğranmış patatesleri ekleyip kızartın.
  2. Patateslerin üzerine ince doğranmış soğanları ekleyin. Patatesleri ezmeden karıştırın ya da tavayı sallayın. Soğanlar diriliğini kaybedince, üzerine temizlenmiş iri doğranmış mantarları ekleyin.
  3. Tavayı arada sallayarak dikkatli karıştırarak mantarları soteleyin. Sotelenen mantarların üzerine tereyağ ekleyin, doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave edin.
  4. Biberlerde diriliğini kaybedince tuz, kekik, karabiber ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi