Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Mantar Püreli Levrek

Fileto levrek dilimleri, belki de hayatınızda ilk defa karşı karşıya kalacağınız mantar püresi, mercimek yahnisi, servis esnasında aramıza katılan roka yaprakları... Öyle böyle değil deri kısımları ayrıca kurutuluyor bu balıkların. Biraz sanatsal bir tabakla karşı karşıyayız.

Yemeklik.com.tr özel restoran çekiminde şef Bilal Mert'ten yapımını öğrendiğimiz mantar püreli levrek tarifini evinizde hazırlamayı deneyebilir, mantar püresi ve mercimek yahnisini farklı tariflerde garnitür olarak servis edebilirsiniz. Diğer Robin's Kitchen tariflerine de göz atmayı unutmayın.

Mantar Püreli Levrek Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Dilim Fileto Levrek Balığı
  • Mantar püresi için:
  • 500 Gram Kestane Mantarı
  • 500 Gram Kültür Mantarı
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 200 Ml. Krema
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • Mercimek yahnisi için:
  • 1 Su Bardağı Malkara Mercimeği
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 1/2 Su Bardağı Et Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 4 Dal Dereotu
  • 4 Dal Maydanoz
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • Servisi için:
  • 1/5 Demet Roka
Mantar Püreli Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mantar püresi için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz kestane ve kültür mantarlarını ekleyip soteleme işlemini sürdürün.
  2. Pişen mantarlara krema ilave edip kısık ateşte kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Öncelikle robottan sonrasında elekten geçirdiğiniz sosa son halini verin.
  3. Mercimek yahnisi için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağında kavurduğunuz soğanlara, bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz mercimeği ekleyin. Sıcak su ilavesiyle hafif diri kalacak şekilde pişirin.
  4. Servis esnasında suyunu süzdüğünüz mercimeği et suyu ilavesiyle bir tur daha pişirip suyunu çektirin. İnce kıyım maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp tereyağıyla kıvamını bağlayın.
  5. Fileto levrek balıklarını döküm bir tavada kızartın. Ayıklanmış roka yapraklarını serviste kullanmak üzere yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesin. Servis tabağına aldığınız balıkları mercimek yahnisi ve mantar püresi eşliğinde bekletmeden servis edin. Roka yapraklarını ilave etmeyi unutmayın.
0
128
Vinigret Soslu Bakliyat Salatası

Vinigret Soslu Bakliyat Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Mayonez

Yumurtasız Mayonez

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yeşil Mercimek Salatası

Yeşil Mercimek Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Victoria Sponge

Victoria Sponge

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İki Renkli Çin Mantısı

İki Renkli Çin Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce