Mantar Mezesi
Sofralarına farklı bir dokunuş yapmak isteyenler varsa bu tarif harika bir seçenek! Çok severek tüketeceğiniz mantar mezesini hazırlamak o kadar kolay ki... Et yemeklerinin yanında zevkle tercih edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz!
Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 400 Gram Kültür Mantarı
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Kekik
- 1/2 çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1/2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- Yoğurt Sos İçin:
- 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
- 2 Diş Rendelenmiş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarı güzelce temizleyin. Sap kısımlarını hafifçe kesin. Soğanları jülyen doğrayın. Tavaya yağı alın.
- Doğranan soğanları soteleyin. Mantarları ekleyin, rengi hafifçe karamelize olana kadar orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak, pişirin.
- Baharatlarını ekleyin.
- Yoğurt sos için; bir kaseye yoğurdu alın, güzelce çırpın. Sarımsağı da ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun!