Mantar Dolması
Merhaba arkadaşlar. Çok lezzetli, çok doyurucu, yiyenin bir daha istediği, ister pilava ister makarnaya eşlikçi yapabileceğiniz harika mantar dolması tarifimi mutlaka deneyin.
Mantar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 18-20 Adet Kültür Mantarı
- 5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Soğan
- 4 Diş Sarımsak
- 1 Adet Kapya Biber
- 2 Adet Yeşil Biber
- 1 Adet Patlıcan
- 2 Adet Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Mantar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları yıkayıp sap kısmını koparın. Bir tepsiye yerleştirin. Saplarını minik küp şeklinde doğrayıp bir tabağa alın. İç harcına koyacağız, israf etmiyoruz.
- Patlıcanı alaca soyup minik doğrayın. Soğanı, sarımsağı, kapya biberi ve yeşil biberi doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı koyun. Sırayla soğanı, sarımsağı, kapya ve yeşil biberi ekleyin.
- 2-3 dakika soteleyip patlıcanı, mantar saplarını ve domates sosunu ekleyin. Karıştırıp baharatları ilave edin. Kapağını kapatın. 10 dakika kadar pişirip suyunu çektiğinde ocağı kapatın.
- Tepsiye dizdiğiniz mantarların içine hazırladığımız karışımı paylaştırın. 200 derecede 25-30 dakika pişirin. Üzerlerine kaşar rendesi koyup 2 dakika daha fırında tutun. Fırından alıp sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.