Mahlepli Kandil Simidi

2023-09-17 01:56:48 - Yemeklik.com.tr

Mis kokusuyla kıyır kıyır hazırlayın. Tam ölçülü kıvamıyla pastanedekileri aratmayacak lezzette bir bu! Mutlaka denemenizi öneririz.

Şimdiden afiyet olsun!

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin MalzemelerMahlepli Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün malzemeleri yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
  2. Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
  4. Bir kısmını yumurta akına batırıp susamla kaplayın. Bir kısmının üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında alt-üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi