Mahlepli Kandil Simidi
2023-09-17 01:56:48 - Yemeklik.com.tr
Mis kokusuyla kıyır kıyır hazırlayın. Tam ölçülü kıvamıyla pastanedekileri aratmayacak lezzette bir bu! Mutlaka denemenizi öneririz.
Şimdiden afiyet olsun!
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler- 125 Gram Tereyağı
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 3-4 Su Bardağı Un
- 1/2 Paket Kabartma Tozu
- Üzeri İçin:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Adet Yumurta Beyazı
- 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
- 1 çorba Kaşığı Susam
- Bütün malzemeleri yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
- Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
- Bir kısmını yumurta akına batırıp susamla kaplayın. Bir kısmının üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt-üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!