Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kurabiye

Lorlu Kurabiye

Ege kahvaltısı esintili bir kurabiye, taze ya da tuzsuz lor peyniriyle hazırlanan lorlu tarifi. Malzemeler oldukça basit ve ekonomik, piştikten sonra ortaya çıkan tat oldukça lezzetli. Piştikten sonra da yumuşaklığını koruyan lerin önemli bir püf noktası var aslında. Kullandığınız lor peyniri olabildiğince taze ve tuzsuz olmalı.

Ilık bir kıvam aldığında sıcağı sıcağına afiyetle yenmeli. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun!

Lorlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 2/3 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Tuzsuz Lor Peyniri
  • Üzeri İçin:
  • 1 Kase Toz şeker
Lorlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kaseye alın.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilin ve unu kontrollü olarak ekleyin. Malzemeleri güzelce yoğurun.
  3. Son olarak tuzsuz lor peyniri ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamur hafif pütürlü ve yumuşak olmalı, çok sert ve unu fazla olan bir hamur hazırlamamalısınız.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  5. Ardından üzerini toz şekere batırın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hafif bir renk alana kadar 25 dakika pişirin.
  8. Afiyet olsun!
Fırında Kanat

Fırında Kanat

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yulaflı Şekersiz Kurabiye

Yulaflı Şekersiz Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yöresel Sıkma

Yöresel Sıkma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Evde Pratik Cips

Evde Pratik Cips

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Yoğurtlu Kek

Limonlu Yoğurtlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce