Limonata
"Dar Zamanda Pratik, Geniş Zamanda Gösterişli Yemekler Yapılmalı" fikriyle yola çıkan ve beş yaşından beri mutfak aşığı olan , Yemeklik.com.tr için yazdı.
Portakal, limon ve balın arkadaşlıkları hepinizi imrendirecek. Tarifte yer alan portakal ve limonu sulanıp acı tatlarının kalmaması için bir gün boyunca buzlukta beklemeyi unutmayın. (:
Limonata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Büyük Boy Portakal
- 1 Adet Orta Boy Limon
- 5 Yemek Kaşığı Bal
- 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 5 Gram Taze Zencefil
- 2,4 Litre Soğuk Su (10 Su Bardağı)
- 10 Yaprak Taze Nane
Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gün boyunca buzlukta bekleyen portakal ve limonu, altı eşit parçaya böldükten sonra rondoya alın.
- Bal, toz şeker ve kabuğu soyulmuş taze zencefil ilavesiyle 4-5 dakika kadar rondoda çektirin.
- İyice ezildikten sonra soğuk suyu ekleyin ve biraz daha karıştırıp dolaba alın.
- İyice soğuyan ve servis bardaklarına aldığınız limonatayı bekletmeden servis edin.