Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #icecek

Limonata

"Dar Zamanda Pratik, Geniş Zamanda Gösterişli Yemekler Yapılmalı" fikriyle yola çıkan ve beş yaşından beri mutfak aşığı olan , Yemeklik.com.tr için yazdı.

Portakal, limon ve balın arkadaşlıkları hepinizi imrendirecek. Tarifte yer alan portakal ve limonu sulanıp acı tatlarının kalmaması için bir gün boyunca buzlukta beklemeyi unutmayın. (:

Limonata Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Büyük Boy Portakal
  • 1 Adet Orta Boy Limon
  • 5 Yemek Kaşığı Bal
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 5 Gram Taze Zencefil
  • 2,4 Litre Soğuk Su (10 Su Bardağı)
  • 10 Yaprak Taze Nane
Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir gün boyunca buzlukta bekleyen portakal ve limonu, altı eşit parçaya böldükten sonra rondoya alın.
  2. Bal, toz şeker ve kabuğu soyulmuş taze zencefil ilavesiyle 4-5 dakika kadar rondoda çektirin.
  3. İyice ezildikten sonra soğuk suyu ekleyin ve biraz daha karıştırıp dolaba alın.
  4. İyice soğuyan ve servis bardaklarına aldığınız limonatayı bekletmeden servis edin.
Karamel Soslu Trileçe

Karamel Soslu Trileçe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Domatesli Galetta

Domatesli Galetta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti

Kayısılı Bademli Osmanlı Şerbeti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişneli Çilekli Brownie

Vişneli Çilekli Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mor Havuçlu Pembe Pırasa

Mor Havuçlu Pembe Pırasa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce