Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Limon Kabuğu Reçeli

İster kurabiyelerin üzerine sürüp sürüp yiyin, isterseniz pastalarınızın, keklerinizin üzerine ya da içine koyun. Sıcacık ekmeğin de üzerinde nefis olan, kokusuyla da lezzetiyle de sizi büyüleyecek nefis bir tarifimiz var. Karşınızda: Limon kabuğu reçeli. Kalın kabuklu mis kokulu limonlar varsa elinizde tam da reçel yapmaya uygun olan limonlardır onlar.

Tek tek rulo şekline getirilen limon kabuğu reçellerinin aksine bizim size çok daha pratik, çok daha lezzetli bir önerimiz var. O da limonun kabuklarını rendeleyerek bu işlemi gerçekleştirmek. Önce kabukları beyaz yerlerine denk gelmemelerine özen göstererek rendeliyor, ardından bir gece acılığı çıkana kadar dinlendiriyoruz. Sonrası önden bir kaynatıyor, ardından da limon içleriyle beraber şekerle tatlandırıyoruz.

İşte! Tadına doyum olmaz reçeliniz böylelikle hazır hale gelmiş oluyor. Kavanozlarınızı hazır edin, içlerini şahane kokan limon kabuğu reçelleriyle dolduracağız.

Limon Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 10 Adet Limon
  • 1/2 çay Kaşığı Limon Tuzu
  • 2 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Su Bardağı Su
Limon Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Limonları güzelce yıkayın ve kabuklarını beyaz kısımlarına denk gelmemesine özen göstererek güzelce rendeleyin.
  2. Rendelediğiniz limonlardan iki tanesinin beyaz dış kısımlarını soyun. Ardından bıçak yardımıyla çizikler atın.
  3. Ardından limon kabuklarını ve kabuklarını soyuduğunuz limonu bir tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı kadar su ilave ederek bir gece dinlendirin.
  4. Ertesi gün kabuklar ve limon yumuşayana kadar güzelce kaynatın. (Yaklaşık 15-20 dakika)
  5. Ardından limonları içinden çıkarın. Ortadan ikiye bölüp sadece iç kısmını bir kenara ayırın. Pişen limon kabuklarını suyun içinden çıkarıp fazla sularını süzdürün.
  6. Bir tencerenin içerisine pişen limon kabuklarını, limon içini, toz şeker ve limon tuzunu aktarın. Üzerine 2 su bardağı da su ilave edin.
  7. Reçel suyunu çekip, şeker içinde güzelce eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  8. Soğuduktan sonra kavanoza aktararak muhafaza edebilir, dilediğiniz zaman afiyetle tüketebilirsiniz.
Vişneli Kıtır Muffin

Vişneli Kıtır Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Orijinal Falafel ve Zeytin Salatası

Orijinal Falafel ve Zeytin Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karışık Dolma

Karışık Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Narlı Islak Kek

Narlı Islak Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Türk İşi Taco

Türk İşi Taco

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce