Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Mor Kereviz Püreli Enginar

Zeytinyağlı sevenler için harika bir lezzet ile karşınızdayız! Mor kereviz püreli enginar tarifi ile enfes bir yemek hazırlayacaksınız.

Mor Kereviz Püreli Enginar Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Enginar
  • 1 Adet Orta Boy Kereviz
  • 1 Adet Büyük Boy Mor Havuç
  • 2 Adet Portakal
  • 1 Adet Limon
  • 1 Adet Küçük Boy Soğan
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 çay Kaşığı şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Mor Kereviz Püreli Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çanak şeklinde aldığımız enginarı limonlu suda bekletiyoruz.
  2. Tencereye alıp bir çay kaşığı şeker bir çay kaşığı tuzu ekleyip bir portakalın suyu ile pişiriyoruz.
  3. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış mor havucu zeytinyağında soteliyoruz.
  4. Üzerine yine küp küp doğranmış kerevizleri ve şekerle tuzu da ekliyoruz.
  5. Üzerine 1 çay bardağı da su ekleyip. Suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen kerevizleri blenderdan geçirerek püre haline getiriyoruz.
  7. Pişen enginarların üzerine sıkma torbası ile sıkıyoruz. Ya da kaşıklar koyabilirsiniz.
  8. Güzel bir sunum isterseniz enginarın altına dilim portakal ve üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Terrine

Çikolatalı Terrine

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahvaltılık Tatlı Kanepe

Kahvaltılık Tatlı Kanepe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahvaltılık Biber Kızartması

Kahvaltılık Biber Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üç Malzemeli Un Kurabiyesi

Üç Malzemeli Un Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Arnavut Pişisi

Arnavut Pişisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce