Levrek Marin

2023-09-16 23:16:16 - Yemeklik.com.tr

ile gönlünüzü çalacak, hafifliği ile midelerinize bayram ettirecek bir tarif ile sizlerleyiz. Tüm özel günlerinizde, kutlama sofralarınızda, ilk sırada servis edilmemesi imkansız! Umami oranı yüksek olan bu tarifte, levreğin en baştan çıkarıcı haline şahit olacaksınız.  dışında başka balıklarınız varsa, onları kullanarak da bu tarifi yapabilirsiniz. En önemli nokta kestiğiniz  inceliği!

hardal ve lime dengesi ile tüm misafirlerinizin size tarif sormak için sıraya gireceğini şimdiden görüyoruz! E hadi buyurun, bu kadar güzelledik, şimdi sıra sizde! Afiyet olsun..

Levrek Marin Tarifi İçin MalzemelerLevrek Marin Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Levreklerin kılçıklarını temizleyin. Uzun ve ince doğrayın.
  2. Soğanı incecik doğrayın ve bolca tuz ile ovalayın. Üzerine bol soğuk su ilave edip, 1 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  3. Sos için lime ve portakal suyunu, hardal ve zeytinyağını, kabukları, tuz ve şekeri karıştırın.
  4. Sosun mutlaka tadına bakın, damak zevkinize daha fazla asit, tuz veya şeker gerekirse ilave edin.
  5. Levreklere sosu dökün. Soğan, tane karabiber ve defne yaprağı da ilave edip 1 gece buzdolabında kapağı kapalı kapta marine edin.
  6. Servisten önce sosun yarısını süzün. Levrekleri uzun ince kesin. Çok sulu sevenler varsa süzmeden servis edebilirsiniz. Taze nane ve kapari ile servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi