Ağlayan Mozaik Pasta
2023-09-30 11:56:34 - Yemeklik.com.tr
Fırın kullanmanıza gerek olmadan, kolayca hazırlayabileceğiniz ve özellikle çikolata sevenler için güzel bir tatlı ve pasta tarifim var. Ağlayan mozaik pasta karşınızda.
Ağlayan Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Petibör Bisküvi
- 200 Mililitre Süt
- 60 Gram Bitter çikolata
- 3 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- Kreması için:
- 1 Paket Krem şanti
- 200 Mililitre Süt
- 1/2 çay Bardağı Hindistan Cevizi
- Çikolata sos için:
- 60 Gram çikolata (bitter Veya Sütlü)
- 4-5 Yemek Kaşığı Süt
- Tabanı için, süt, kakao, toz şeker ve çikolatayı bir tencereye alıp çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Karışımı petibör bisküvinin üzerine döküp karıştırın. Hazır olan karışımı kullanacağınız kabın tabanına yayın ve 20 dakika dondurucuya koyun.
- Krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp içerisine Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Dondurucudan çıkardığımız tabanın üzerine güzelce yayın.
- Sosu için, çikolatayı ve sütü benmari usulü erittikten sonra üzerine döküp buzdolabında en az 4 saat olacak şekilde dinlendirip servis edin.