Lazanya

Lazanya, köken itibarıyla olmasa da damak zevkimize uygunluğuyla neredeyse artık bizden biri.

Lazanya, hamuruyla yapılan, plaka halinde paketlenen, genellikle ile birlikte fırında pişirilen İtalyan mutfağına ait nefis bir lezzet. %100 ev yapımı yapmak isterseniz de lazanya hamurunuzu evinizde de hazırlayabilirsiniz:

Bu nefis lezzet bizim damak tadımıza çok yakın bir lezzet olunca onu çok sevdik ve her yediğimizde bayıldık. İçine biraz sevgimizi, biraz da elimizin lezzetini, damak zevkimizi kattık. Umarız lazanya tarifimiz sizin de favoriniz olur.

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Paket Lazanya Yaprağı
  • 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 400 Gram Orta Yağlı Kıyma
  • 2 Diş Ezilmiş Sarımsak
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 4 Adet Rendelenmiş Domates
  • 2 Adet Defne Yaprağı
  • 1,5 Su Bardağı Bezelye
  • 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • Beşamel sos için:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 4 Su Bardağı Soğuk Süt
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/4 çay Kaşığı Rendelenmiş Muskat Cevizi
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lazanya tarifi için ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
  2. Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.
  4. Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
  5. Tüm malzemeler güzelce pişince iç harcınız hazır.
  6. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
  7. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
  8. Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
  9. Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
  10. Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve  bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  11. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
  12. Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
  13. Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
0
227
Ekşili Kabak Yemeği

Ekşili Kabak Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kakaolu Islak Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Fit Pancake

Fit Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Fırfırlı Krep

Fırfırlı Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce