Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Kuzu Kokoreç

Kokoreç, kuzu bağırsağının şiş üzerine sarılması ve tercihen kömür ateşinde pişirilmesiyle hazırlanan seneler boyu vazgeçemediğimiz sokak lezzetidir. tezgahları kimi zaman mahalle aralarında kimi zaman da sahil kenarında sizi bekler. Son zamanlarda kokoreç restoranlarını da her köşebaşında görmeye başladık. Bol baharatıyla, tabakta halka olarak veya arasında tüketilmesi elzemdir. Yanında garnitürle servis edildiği de olur. İsteğe bağlı olarak domates, biber ve acı biber turşusuyla beraber tüketilebilir. Bildiğiniz o lezzeti aratmayacak harika bir sizlerle. Afiyet olsun!

Kuzu Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Kokoreç (yuvarlak)
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kuzu Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Domates ve biberleri küp küp doğrayın.
  2. Halka kokoreçleri ısınmış tavaya alın ve her tarafını 3-4 dakika kadar pişirin. Pişmiş kokoreçleri ocaktan alın ve bir bıçak yardımıyla dilediğiniz boyuta küçültün.
  3. Isınmış tavaya küpler halinde doğranmış domates ve biberleri ekleyin.
  4. Domates ve biber suyunu çekip piştikten sonra, kesilen kokoreçleri tavaya alın ve 2-3 dakika tüm malzemeleri karıştırarak pişirin.
  5. Kokoreçleri ocaktan alın ve dilediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın.
  6. Kokoreçleri tavadan aldıktan sonra, aynı tavaya bir ekmek koyarak yağını çektirebilir, ısıtabilir ve sunumu da o ekmek üzerinde yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Bademli Dondurma

Bademli Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tükürük Köftesi

Tükürük Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilekli Hindistan Cevizli Çikolata

Çilekli Hindistan Cevizli Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
5 Dakika Kurabiyesi

5 Dakika Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Domatesli Beyaz Peynirli Tart

Domatesli Beyaz Peynirli Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce