Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Kuzu Kavurma

Kurban bayramının vazgeçilmezi , çoğu zaman dana eti seçeneğiyle tercih edilse de aslında en güzel hali veya tam anlamıyla orjinali kuzu etiyle yapılanıdır. Lokum gibi olan kuzu nın yeri de damaklarımızda hep farklı bir yerdedir. Biraz ağır geldiği düşüncesiyle tercih edilen dana etine güçlü bir rakiptir. Kırmızı et sevenler için belki de ayırt edilemeyecek bu lezzet farkı sizi yanıltmasın, mis gibi kekik ile, otlarla beslenen kuzuların etinin lezzeti aslında hiç bir ette bulunmaz.

Doğru marinasyon ve pişirme tekniğiyle aslında hiç kokusu kalmayan bir lokuma dönüştü. Bu bayram kuzu ine, kuzu kavurmasına doyalım öyleyse. sorunuzun cevabı burada! Afiyetler olsun!

Kuzu Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Kuzu Eti
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon (arzuya Göre)
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber (arzuya Göre)
  • 1 çay Kaşığı Kekik
  • Üzeri İçin:
  • 1 çay Kaşığı Kekik
Kuzu Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kavurmayı pişireceğiniz, tencereyi ocağa yerleştirin ve ısınmasını bekleyin. Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın.
  2. Etleri kısık ateşte kavurmaya başlayın.
  3. Etler suyunu salıp, tekrar çektiğinde, yaklaşık 45 dakika sonra hazır olacak. Yumuşak kıvamda etler için pişerken ara ara karıştırın.
  4. Son olarak lezzet vermesi için tereyağını ekleyin. Eriyince arzuya göre baharatları ve tuzu ilave edin.
  5. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  6. Kuzu kavurmayı bir servis tabağına alın. Afiyetler olsun!
Fırında Baharatlı Sebzeli Tavuk

Fırında Baharatlı Sebzeli Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Evde Kolay Ramazan Pidesi

Evde Kolay Ramazan Pidesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bisküvili Çilekli Parfe

Bisküvili Çilekli Parfe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Fırında Sütlaç

Yumurtasız Fırında Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ekşi Mayalı Çiçek ekmek

Ekşi Mayalı Çiçek ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce