Kuru Patlıcan Kavurması

2024-08-20 18:43:15 - Yemeklik.com.tr

Sebze tariflerinin arasında patlıcanlı tariflerin yeri her zaman bir başka. Patlıcan yemekleri arasında yoğurt ve tereyağı sosu ile tadına doyamayacağınız bu leziz tarif, vejetaryen tarif arayışlarınız için kurtarıcı olacak. Diyetleriniz için de uygun bir seçenek olacak patlıcan kavurması tarifinizi çökelek salatası ve makarna eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Kuru Patlıcan KavurmasıTarifi İçin Malzemeler

Kuru Patlıcan KavurmasıTarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan patlıcanların suyunu süzün.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Sarımsağı da ince kıyın. Soğan ve sarımsağı kavurun.
  3. Haşlanan patlıcanları uzunlamasına doğrayın.
  4. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Patlıcanları ilave edin. Tuzu ve karabiberi de ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve kızdırılmış yağla servis edebilirsiniz.
  6. Kuru patlıcan kavurması tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi