Kuru Meyveli Hoşaf
Sağlıklı olduğu kadar lezzetli de. Diyetlerde de rahatlıkla içebileceğiniz bir içecek. Kuru meyveli hoşaf tarifi için mutfak sizi bekler.
Kuru Meyveli Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Litre Su
- 28 Adet Kuru Kayısı
- 1/2 Su Bardağı Kuru üzüm
Kuru Meyveli Hoşaf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye 3 litre suyu alın, ocağı yüksek ateşte açın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bu sırada kuru sarı kayısıları ve kuru üzümü bir kaba alın. Üzerlerini 3 parmak geçecek şekilde su koyun.
- Tenceredeki su kaynamaya yaklaşınca suda beklettiğiniz kuru sarı kayısıları alın ve teker teker küçük kare olacak şekilde doğrayın.
- Doğrama işlemi tamamlanınca kuru üzümleri süzün.
- Kaynayan suyun içerisine doğradığınız kuru sarı kayısıları ve kuru üzümleri ekleyin ve biraz karıştırın.
- Tencerenin altını orta ateşte açın, kapağını kapatın. 3 dakika kaynatın.
- Altını kısın, biraz karıştırın, kapağını kapatın. Kısık ateşte 8 dakika daha hafif kaynayan hoşafın altını kapatıp ocaktan alın.
- Biraz karıştırın. Oda ısısına gelince ister hemen tüketin, ister buzdolabına kaldırıp soğuk tüketin. Afiyet olsun.