Kuru Kayısı Kompostosu

2023-09-17 00:13:16 - Yemeklik.com.tr

Bahçe ya da balkona kurulan geniş yaz sofralarının serinleten ev yapımı içeceğidir komposto. İri ve zedesiz kuru kayısılar bütün olarak bırakılır ya da arzuya göre iki parçaya bölünür. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırılan şerbet karışımına bırakılan kuru kayısılar kısık ateşte pişirilir.

Karanfil ve çubuk tarçın sayesinde farklı bir aroma kazanan komposto, meyve taneli ya da tanesiz olarak soğuk bir içecek olarak tüketilir. Yemeklere de bir güzel yakışır ki sormayın!

, , makarna gibi tatlar bu işe çok, pek çok sevinir.

Kuru Kayısı Kompostosu Tarifi İçin MalzemelerKuru Kayısı Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zedesiz ve iri taneli kuru kayısıları bol suda yıkayın. Arzuya göre iki eşit parçaya bölün ya da bütün olarak bırakın.
  2. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
  4. Çubuk tarçın ve karanfilleri alın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra kuru kayısı parçalarıyla birlikte servis edin.

Daha Fazla Gönderi