Kuru Fasulye Köftesi

2023-09-20 18:54:26 - Yemeklik.com.tr

Sulu yemeğiyle adeta aşk yaşadığımız kuru fasulyenin köftesini yaptık desek, inanır mısınız? Hem de öyle lezzetli oldu ki, yiyenler bir daha istedi desek? Doyurucu ve farklı lezzetiyle sizlere hazırladığımız kuru fasulye köftesi, baklagillerden hazırladığınız köfteler arasında favori olmaya aday. Yanına da İzmir tulum peynirli roka salatası hazırlayarak servis ettiğimiz bu tarif, tam anlamıyla mükemmel bir öğle yemeği oldu. Hazırlaması da 20 dakikadan kısa sürüyor, daha ne olsun!

Haşlanmış fasulyeleri malzemelerle birlikte mutfak robotunda geçirip tavada pişirdik. Tavada pişerken de salatayı hazırladık. Ofise ve okula götürebileceğiniz pratik öğle yemeklerinden biri olan kuru fasulye tarifini sizler için yazdık, afiyetler olsun!

Kuru Fasulye Köftesi Tarifi İçin MalzemelerKuru Fasulye Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mutfak robotuna kuru fasulye, yumurta, ekmek kırıntısı, galeta unu, tuz, karabiber ve ince ince kestiğiniz taze soğanı ekleyin. Tüm malzemeler birleşinceye dek yavaş yavaş robotta çekin.
  2. Köfte harcını elinizde yuvarlayarak şekil verin. Yaklaşık 8 adet büyük köfte elde etmiş olacaksınız.
  3. Tavaya zeytinyağını alarak ısıtın ve köfteleri pişirmeye başlayın. Her iki tarafı da kızarıp altın rengi alıncaya dek pişirin.
  4. Köfteler pişerken salata için gerekli malzemeleri hazırlayın. Roka yapraklarını büyük büyük doğrayın, tulum peynirini minik minik ufalayarak üzerine ilave edin ve zeytinyağı ve karabiberle harmanlayın.
  5. Salatanın üzerine pişen köfteleri yerleştirerek servis edin.

Daha Fazla Gönderi